torek, 5. julij 2016

Maraton Alpe Scott 2016


Kamnik nas je pričakal zelo zanimivo okrašen. Pravzaprav zelo primerno dnevu in vremenu.


Že desetič se je v Kamniku in okoli Kamniških alp odvil ali bolje rečeno odpeljal Maraton Alpe Scott. Peklenski maraton. Le, da letos peklenščki niso kurili, ampak so poskrbeli za dež in mraz. In ravno zato se je na maraton podalo precej manj kolesarjev, kot običajno. Malce manj kot tristo.
Iz našega kluba sta vztrajala le Andrej in Jaka, ki pa sta imela res precejšnjo navijaško podporo, saj so se nekateri naši, šele na štartu, pravilno odločili, da ne gredo peljat. Maraton ima 2000 višinskih metrov vzpona in  prav toliko tudi spusta. Nevarnega, mokrega spusta na ka katerem se vse prerado dogajajo zdrsi in padci.
Zato sta pa Andrej in Jaka že na štartu v Kamniku imela navijače, nato na Jezerskem vrhu in kasneje na Pavliču, kjer sta Jerneja in Luka poskrbela za okrepčilno postajo za kolokovce, a sta imela le eno "stranko" in sicer Andreja. Jaka je na Jezerskem vrhu še pripeljal mimo, kar precej dobro, a se mu je takoj na začetku vzpona na Pavliča strgala veriga in je kasneje v cilj prišel z "metlo".  Andrej se je pa na Jezersko pripeljal z malo večjo skupino takoj za tremi ali štirimi ubežniki.


Prva , ki sta pripeljala na Jezerski vrh 




Skupina z Lovšetom in Komacem v kateri je "skrit" tudi Andrej


 Prav kmalu po tem, ko so odprli cesto, smo se Sabina, Igor in jaz odpeljali v Kamnik in tam počakali na prihod tekmovalcev v cilj. Prvi je v cilj prišel Uroš Komac za njim Matej Lovše in kot tretji Andrej Marovt. Zelo nas je presenetil Andrej, ki je v cilj prišel kot deveti in v svoji kategoriji za eno samo stotinko sekunde zaostal za prvouvrščenim, kar je vrhunski rezultat.
Med dekleti je prva prišla v cilj Brelih Tina, za njo Škrajnar Špela in kot tretjeuvrščena Praprotnik Zala.
Razmere so bile res slabe in tekmovalci so v cilj prihajali popolnoma premočeni in premraženi. In resnično čestitke vsem, ki so se odločili in štartali ta maraton.



Jaka na Jezerskem vrhu 



Andrej v cilju
( skupaj s prvouvrščenim v njegovi kategoriji )



Moker, prezebel in utrujen, a zelo vesel



Čestitke








"A veš, tam k prideš dol, pol je pa proga, pol se pa v Pavliča gre...."
Jaka razlaga, kje je imel smolo



Najprej sta bili še malce jezni na dež, kasneje pa sta ugotovili, da sta se pravilno odločili in sta le navijali 


  




Ni komentarjev:

Objavite komentar